Home > Inloggen kandidaat

Security SOC Siem specialist(vervuld)

Locatie

Den Haag

Publicatiedatum

10.07.2019

Opdrachtgever

2Staff

Functie omschrijving Security SOC Siem specialist(vervuld)

We zijn op zoek naar een security professional die kennis en ervaring heeft met Log Management en/of Security Incident Event Management (SIEM), in de vorm van Q-Radar, Arcsight of Splunk. De specialist zal werkzaam zijn met de ontwikkeling van het SOC, scenario’s schrijven en implementeren in onze SIEM omgeving, en op een hoog niveau acteren. De kandidaat moet bovengemiddelde kennis bezitten van minimaal 1 groot SIEM en zelfstandig use cases kunnen uitwerken en implementeren. We zijn op zoek naar iemand die zelf analyses doet wanneer zaken niet gaan zoals gewenst, en proactief actie onderneemt wanneer dat nodig is. Om een goede SIEM specialist te zijn, achten wij naast SIEM kennis ook kennis van security, networking en besturingssystemen van groot belang. De ideale kandidaat is een beheerder die doorgegroeid is tot Security/SIEM specialist.

Als security analist ben jij dé persoon die het het eerst ziet wanneer er iets niet in de haak is op onze IT infrastructuur. Samen met je collega ben jij de ogen van Security op het netwerk en ben je een sleutelspeler bij het opsporen van aanvallers zowel voor, tijdens als na een aanval op onze IT infrastructuur. Je ontwikkelt en implementeert use cases waardoor je snel en effectief kan monitoren of er ongenode gasten op ons netwerk zitten. Als je ook nog eens in staat bent om zelf connectors te maken voor applicaties en/of systemen die nog niet zijn aangesloten, ben je helemaal een topper. Er is altijd ruimte voor verbetering en jouw initiatief wordt zeer gewaardeerd.

Functie eisen Security SOC Siem specialist(vervuld)

Je hebt een analytische geest die goed abstract kan denken. Je begrijpt heel goed hoe je waardevolle informatie haalt uit het samenbrengen van data uit verschillende bronsystemen, en je beleeft er plezier in om het maximale uit ons SIEM systeem te halen. Door je eerder opgedane kennis en werkervaring in netwerk-/systeembeheer (en/of security) heb je een sterke technische achtergrond, snap je de samenhang tussen verschillende systemen en daardoor ben je des te effectiever als security analist.

Daarnaast beschik je over
Een afgeronde MBO opleiding met een sterk IT of Informatiebeveiliging component, HBO of hoger is een pré;
Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, bij voorkeur ook in het Engels;
Diepgaande kennis van minstens 1 groot SIEM product (ArcSight, QRadar, Splunk), certificering is een pré;
Professionele IT certificeringen in Security, Networking en Operating Systems zoals Security+, CASP, CISA, MCSA/MCSE, Linux+, RHCE, CCNA/CCNP etc;
Certificeringen als security analyst zoals ECCouncil’s ECSA of CompTIA CySA+ zijn een pré;
Kennis van Informatiebeveiligingsstandaarden zoals ISO 2700x, NIST, NEN etc. zijn een pré,
Kennis van informatiebeveiligingsstandaarden binnen de Rijksoverheid zoals BIR/BIO/VIR/VIRBI is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

zeer goed, lange opdracht

Naam organisatie

2Staff

Vacatures

in Den Haag en omgeving
'S-Gravenhage
's-Gravenhage
's-Gravenhage
's-Gravenhage
's-Gravenhage
Den Haag
's-Gravenhage
's-Gravenhage
's-Gravenhage
's-Gravenhage
Den Haag
's-Gravenhage
Den Haag
's-Gravenhage
's-Gravenhage
Berkel en Rodenrijs
Berkel en Rodenrijs
Berkel en Rodenrijs
's-Gravenhage
's-Gravenhage
Den Haag
Den Haag Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.